Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

2 Ιουλ 2007

Gay+εφηβεία=?


Ααα…το στοιχείο μου! Τόσα πολλά που θέλω να πω. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δε θα πω κάτι καινούριο ή κάτι που δεν έχει βιώσει ένας gay έφηβος στα χρόνια της εφηβείας.

Βέβαια, το καλύτερο θα ήταν να γράψω αυτό το κείμενο όταν βγω απ’ την εφηβεία και μπορέσω να δω αυτή την περίοδο πολύ πιο ψύχραιμα, χωρίς τις «νύχτες κατάθλιψης» ή τα γαμάτα (δυστυχώς μόνο κατά τη γνώμη μου) ξεσπάσματα προς διάφορες κατευθύνσεις συμπεριλαμβανομένου γονείς, αδερφό, κολλητή, ντουλάπα και γάτο (μόνο λεκτικά στο ζωάκι μου, εννοείται!).

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με αυτή την περίοδο? Μπα τίποτα το ανησυχητικό. Απλώς όλα είναι μπερδεμένα και έρχεται και το gay issue να το αποτελειώσει. Γιατί φαντάσου ή μάλλον θυμήσου τον εαυτό σου να μην ξέρει τι θέλει και τι του γίνεται και ξαφνικά να ανακαλύπτει ότι του αρέσουν και τα άτομα του ίδιου φύλου σε μια κοινωνία που χρησιμοποιεί τις λέξεις «αδερφή» και «λεσβία» για να προσβάλει. Χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου, δεν ξέρεις σε ποιον να μιλήσεις γιατί ντρέπεσαι, ποιον να εμπιστευτείς και αρχίζει το «κλείσιμο» στον εαυτό σου. Και καλά να εκδηλωθεί με μια εσωστρέφεια, μια μελαγχολία, ένα «τι κάνεις? Σκατά, εσύ?» ρε παιδί μου. Τι γίνεται όμως όταν φτάσεις στο σημείο της αυτοκτονίας? Πόσα περιστατικά αυτοκτονιών gay εφήβων έχουμε ακούσει κατά καιρούς? Και τα ακούμε και νευριάζουμε και βρίζουμε το ετεροκανονικό σύστημα, την ομοφοβική κοινωνία, το mediaκό φασισταριό.

Ναι ok και εγώ νευριάζω και τους βρίζω και πιο πολύ την εκκλησία για τη ζημιά που έχει κάνει στις ψυχές των προβάτων της. Άσχετα αν μεγαλώνεις σε επαρχιακή πόλη ή στην Αθήνα ακούς συνέχεια για «κουσούρι», «ανωμαλία», «αμαρτία» και φυσικά το πολύ πετυχημένο «παρά φύση». Καλείσαι τώρα εσύ να δεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι και να είσαι και ευτυχισμένος ενώ ζεις με το φόβο μην το μάθουν οι γονείς σου και πάψουν να σε αγαπούν, στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί υπάρχει και η πιθανότητα να σε πετάξουν στο δρόμο ή να σε στείλουν στον ψυχίατρο να σου γράψει τίποτα χάπια «να γίνει καλά το αγόρι μου» ή απλώς να σε σαπίσουν στο ξύλο για να γλυτώσουν και τα έξοδα του ψυχιάτρου…

Πάντα όμως το θέμα είναι να είσαι εντάξει μέσα σου. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε, ως έφηβοι, ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση γιατί άντε να καταλάβει το 16χρονο ότι δεν είναι «ανώμαλο» και «ντροπή της κοινωνίας» όταν γύρω του δίνουν και παίρνουν τα «πουστάρα», «αδέρφω» και τόσα άλλα ωραία επίθετα εμπνευσμένα από στερημένους ετεροκανονικούς άντρακλες! Και στην τελική, μακάρι όλα αυτά να είναι υπερβολικά και να μη συμβαίνουν στη χώρα που ζω. Κάτι μου λέει, όμως, ότι δεν τα βγάζω από το μυαλό μου δυστυχώς…

15 σχόλια:

Κώστας είπε...

Συμβαίνουν.

"ενώ ζεις με το φόβο μην το μάθουν οι γονείς σου και πάψουν να σε αγαπούν, στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί υπάρχει και η πιθανότητα να σε πετάξουν στο δρόμο ή να σε στείλουν στον ψυχίατρο να σου γράψει τίποτα χάπια «να γίνει καλά το αγόρι μου» ή απλώς να σε σαπίσουν στο ξύλο για να γλυτώσουν και τα έξοδα του ψυχιάτρου…"

Έχουν συμβεί σε κοντινούς μου ανθρώπους όλα τα ενδεχόμενα που αναφέρεις..

Γιάννης είπε...

Ναι τα ξέρω και εγώ,δεν είναι από το μυαλό μου..ειδικά αυτό με τον ψυχίατρο..

Κώστας είπε...

Ειδικά αυτό με τον ψυχίατρο συνέβη στο αγόρι μου όταν το έμαθαν οι δικοί του...

Ανώνυμος είπε...

η ψυχολογικη υποστηριξη ειναι τα παντα πιστευω για τους γκει εφηβους αλλα και γενικα για ολους.
κριμα και ντροπη που δεν υπαρχουν ψυχολογοι στα σχολεια

Αντώνης είπε...

δεν πειράζει έχουμε θεολόγους κι αναπληρώνουν το κενό;-Ρ

Γιάννης είπε...

ναι το μόνο που είναι ντροπή στα ελληνικά σχολεία είναι η έλλειψη ψυχολόγων...Ας φύγει πρώτα ΟΛΗ αυτή η γενιά των "είμαι 60 αλλά δεν παίρνω σύνταξη και κάθομαι και λέω ό,τι φασιστομαλακία ξέρω" καθηγητών και μετά βλέπουμε και για ψυχολόγους ;)

..::ASTROMAXITHS::.. είπε...

giannh kai paidia symfwnw me osa lete. h fash ths efhveias kai tou na anoixteis se ekeinh thn hlikia einai dyskolo...
vevaia as exoume ypopsin mas pws yparxoun kai alles antidraseis pera apo oses anaferthikan, tis opoies alles mporw na tis xarakthrisw sigoura ws mia xara katadektikes. kai to lew apo proswpiki empeiria.
epipleon to na milhseis gia kati pou se apasxolei se enan teleiws agnwsto pou einai kai desmeymenos na krathsei mystikes tis synomilies sas, opws enas psyxologos sxoleiou einai mia para poly kalh idea. an kai den tha lysei to provlhma tha voithisei polla paidia na milhsoun kai perissotero oxi gia na ta akousei kapoios allos, alla oi idioi na akousoun ton eayto tous na leei "eimai gay" kai ta loipa...
einai ena vhma
keep up the good work ;)

Χρήστος είπε...

το τελευταίο που λες musenol, το θεωρώ πολύ σημαντικό. το να μπορείς να προφέρεις ουσιαστικά αυτά που αισθάνεσαι... το κακό είναι πως τα σχολεία δεν έχουν τέτοιο προσωπικό και το υπουργείο παιδείας -και θρησκευμάτων φυσικά- αδιαφορεί...

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα τυχαία και έιπα να πώ ένα γειά.Γειά λοιπόν.
Πολύ ωραίο το blog σας και οι προβληματισμοί σας.
Όλοι φοβόμαστε σε μια τέτοια ομοφοβική κοινώνια.Anyway..guess what..λεω να μείνω να τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

pio dyskolo einai na to peis stus filus su ... eidika otan tus akus na lene sinexeia<>

Ανώνυμος είπε...

pio dyskolo einai na to peis stus filus su ... eidika otan tus akus na lene sinexeia<>

Ανώνυμος είπε...

oti den einai fysiologiko

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλό.... Δεν μπορούν να κατανοήσουν το διαφορετικό... Τους δικαιολογώ ως ένα σημείο.... αλλά πρέπει κι αυτοί, κάποια στιγμή, να καταλάβουν..... Πάντως δεν πρέπει να το κρύβουμε μια ζωή...αν σεβαστούμε τον ευατό μας θα μας σεβαστούν κι αυτοί (οι ετεροφυλόφυλοι). Είμαι 17

Ακάκιος είπε...

από το ''Είναι απλό..(μέχρι)..Είμαι 17'' το έστειλα εγώ...ας μην κρύβομαι και από εσάς

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Με λένε Άκη και μπαίνω σε αυτό το blog γιατι πραγματικά νιώθω πάρα πολύ μόνος από τότε που ανακάλυψα ότι μου άρεσει (και) οι άνδρες ή μόνο οι άνδρες (δε ξερω ακόμα). Λόγω του πατέρα μου και γενικά της "πολύ προχωρημένης ελληνικής κοινωνίας" ήξερα πάντα το οτι "να εισαι gay είναι κακό". Και ομολογώ πως κι εγώ πολλές φορές έχω πει "α τη πουστάρα/κοίτα την αδέρφω" κλπ κλπ, γιατί μέχρι να το συνειδιτοποιήσω ήμουν πολύ μπερδεμένος. Είμαι 15, έχω κοπέλα, περνάω καλά μαζί της σε όλες τις στιγμές, αλλά πάντα σκέφτομαι πώς θα ήταν να κάνω το οτιδήποτε με έναν άνδρα και αυτό με ενθουσιάζει περισσότερο. Όλο λέω "δε θέλω να είμαι gay" και συνέχεια στενοχωριέμαι κλπ κλπ. Ευτυχώς (μετά από κανέναν χρόνο σκέψεως) το είπα στην κολλητή μου, σε έναν φίλο μου (που μου άρεσε κιόλας αλλα δεεεν) και τώρα στον κολλητό μου. Κατά έναν περίεργο τρόπο, το πήραν όλοι εντελώς χαλαρά, σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα! Δεν το περίμενα καθόλου. Έτσι ανακουφήστηκα και ένιωσα πραγματικά ότι "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ". Απ'την άλλη, δε ξέρω αν ήταν και η καλύτερη κίνηση να μαθαίνουν σιγά σιγά ότι υπάρχει και ενας gay. Ούτε θέλω να φαντάζομαι τη στιγμή που κάποιος θα το συζητήσει με κάποιον άλλο!! Τέλος πάντων είμαι ακόμα με την κοπέλα μου, και μπορώ να πω μου αρέσουν τα κορίτσια, απλά μπορεί να με εχει βαρέσει ψυχολογικά γιατι πάντα τα κορίτσια μου έσπαγαν τα νεύρα, και πάντα ένιωθα οτι "ποτε δεν ειχα καμια οπως θα θελα να την ειχα" αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Είμαι λοιπόν ακόμα με την κοπέλα μου, και σκέφτομαι άνδρες και αυτό είναι απαίσιο για την κοπέλα μου (παραλίγο να της πω κατι μια μερα) διότι την αγαπάω και μάλιστα δε θα την αφήσω, θέλω να πιστεύω. Στο σχολείο, δεν υπάρχει κανείς άλλος "σαν κι εμενα" και αυτό είναι ακόμα χειρότερο, διότι έτσι, δε θα κάνω κάτι με αγόρι άμεσα, έτσι ώστε να διαπιστώσω αν όντως είμαι gay και αυτό θα με τρώει για πολύ. Έίμαι πολύ μπερδεμένος και συμφωνώ απόλυτα με όλους για το ότι ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΠΑΙΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (GAY / STRAIGHT/ BI) ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ!!!!!! (Συγγνώμη για όλο αυτό το παραλύριμα, αλλά εγώ τουλάχιστον το χρειαζόμουν)