Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

16 Ιουν 2007

"Σε Είδα" στο Pride...

«Θα πας και στο Pride?». Αυτό δεν το ακούω μόνο από str8 αλλά και από ομοφυλόφιλους φίλους μου. Το να πας στο Pride θεωρείται από πολλούς (μαζί κι εγώ) το απόλυτο coming out. Let’s face it, είναι δημόσια εκδήλωση, θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας και «Θα υπάρχουν κάμερες!!». οπότε σκέφτεσαι «Κι αν με δει κανένας? Η μάνα μου βλέπει τηλεόραση όλη μέρα». Αχ αγόρι μου, ηρέμισε! Τι νομίζεις δηλαδή? Όλες οι κάμερες επάνω σου θα είναι? Ή μήπως θα παίξει κεντρικό στην Τρέμη «Ο γιος της Μαρίας στο Pride!»? Σε τελική ανάλυση βάλε το μαύρο γυαλί που μου φοράς στο club και έλα!

Το Athens Pride δε γίνεται (μόνο) για να γιορτάσουμε την επέτειο του Stonewall ή για να κάνουμε μια χαρούμενη (gay) παρέλαση. Διεκδικούμε κάποια βασικά δικαιώματα, ζητάμε ίσες ευκαιρίες και κανένα αποκλεισμό λόγω της σεξουαλικής μας προτίμησης, απαιτούμε σεβασμό στη διαφορετικότητα. Πώς να τα κάνουμε όλα αυτά αν κολλάμε στο αν θα με δει ο περιπτεράς στη Σταδίου ή η θεία μου στην Άνω Νέα Ραχούλα?

Κανείς δεν είπε ότι είναι μικρό πράγμα να έρθεις στο Pride. Προσωπικά, είναι από τα τελικά στάδια του coming out μου και το σκεφτόμουν αρκετά πριν μου πω το «ναι». Οι ενδοιασμοί γνωστοί. Όταν βλέπω όμως τα γεγονότα στο Pride της Μόσχας δε μπορώ παρά να βγω και εγώ στο δρόμο και να διεκδικήσω αυτά που μου στερούν επειδή μου αρέσει ο…Τοτός αντί για την Αννούλα. Φέτος ειδικά, μετά από το φιάσκο του λατρεμένου μας δημάρχου και την κάθετη αντίδρασή του να θέσει το Pride υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ας είμαστε περισσότεροι και περισσότερες από τα δύο προηγούμενα χρόνια κάνοντας αρχικά εμάς υπερήφανους και έπειτα κάνοντας τον «κ.» Νικήτα να καταλάβει πού να βάλει την αιγίδα του (αν και…νομίζω κάτι ξέρει περί αυτού:-P)

4 σχόλια:

UnKnownX είπε...

Απαπαπα!!! Τι καλός που είσαι ρε Γιάννη. Εκεί που του εύχεσαι να βάλει την αιγίδα εγώ θα του ευχόμουν να μη μπει τίποτα... και ποτέ ξανά!!!
Εμείς διεκδικούμε ανοιχτά και περήφανα χωρίς να ντρεπόμαστε για αυτό που είμαστε... ενώ μερικές άλλες....

Γιάννης είπε...

Σωστός;-) Οπότε αλλάζω την ευχή μου και του εύχομαι να πιάσει αράχνες και νυχτερίδες εκείνο το σημείο όπως η κοπέλα στο Scary Movie 1 :-P

divine mitsakos είπε...

anoixta kai perifana

Ππουστόπαιδο είπε...

etsi mbravo, to pride einai gia na poume oti "aftos eimai kai xestika ti tha peite". An eimai na pame me maska tote giati diaolo pame?
Enallaktiki lysi pantos ama thelete na pate alla den thelete aparaitita na vgeite se ena synadelfo as poume pou tha vreite ston dromo epidi einai poly kollimenos [den krino, logiko einai] mboreite na to peksete karafileleftheros, oti den exei simasia ti eiste kai ti den eiste kai oti pate mono gia na to diksete. Etsi pernate to minima oti kai oi straight tha prepe na einai akomblexaristoi kai na 'rxontai!