Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

15 Μαρ 2008

οι γάμοι, το σύμφωνο, η tv και η δεξιά του κυρίου

Με το που έπεσε η είδηση για θεσμοθέτηση συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης μόνο για ετερόφυλους , η lgbt κοινότητα και βασικά η ΟΛΚΕ κινητοποιήθηκε άμεσα . Δελτία τύπου,συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης και το καλύτερο: ανακοίνωση για επικείμενη διεξαγωγή γάμων ομοφύλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη . Η τιβί τρελάθηκε και άρχισε να ψάχνει για το αρκετά ευπώλητο προιόν "αδερφές", παντού . Άκουσα απο φίλο ότι η εκπομπή της Τατιάνας του στειλε μήνυμα μέσα απο το myspace του για να εμφανιστεί στην εκπομπή , μόνο και μόνο γιατι έγραφε ότι είναι gay... αδερφή να ναι κι ό,τι να ναι δηλαδή... Και καλά ο άνθρωπος είχε και μια στοιχειώδη συγκρότηση να αρνηθεί να παίξει στο τσίρκο, κάτι μου λέει όμως πως κάποιος πάλι θα βρεθεί να δίνει συμβουλές στην Τατιάνα πως να αναθρέψει τα παιδιά της ώστε να βγούν "κανονικά" και να κάνει συζήτηση για την σεξουαλικότητα του με ρασοφόρους . Η Μπρούζα επίσης ψάχνει για πούστηδες και λεσβίες ωστε να δείξει τη μεγάλη ανθρωπιά και ευαισθησία της σ'αυτά τα σπάνια είδη ανθρώπων που τυγχάνει να ζουν (μάλλον λόγω κάποιου ψυχικού τραύματος) δίπλα στους λοιπούς "κανονικούς". Αναστάτωση και πανικός . Έτσι και γουστάρουμε .
Ο Χατζηγάκης πάλι έσπευσε να διαβεβαιώσει την εκκλησία ότι δεν προτίθεται η πολιτεία να αναγνωρίσει κανένα ανώμαλο γάμο και δεν ξεχνάει τον αποβιώσαντα φασίστα αρχιεπίσκοπο που τόσο στήριξε την εκλογή του τώρα κυβερνώντος κόμματος . Ακόμα διαβεβαίωσε πως και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλους θα γίνει σε συνεργασία με τους παπάδες γιατι ως γνωστόν διακρίνονται για τη νομοθετική τους εμπειρία και το πνεύμα ισότητας και δικαιοσύνης που διαπνέει την εκκλησία...
Μέσα σ'όλα αυτά τα τραγελαφικά κρατώ ως θετικά ότι η κοινότητα θα προβληθεί, ακόμα κι αν δεν νικήσει θα έχει πετύχει μια σχετική αναστάτωση και θα έχει θέσει το ζήτημα . Ίσως ξεφύγει κι απ'τη στασιμότητα, μακάρι . Απο την άλλη το σύμφωνο συμβίωσης μόνο για ετερόφυλους εννοείται πως αποτελεί εξώφθαλμή διάκριση, η οποία είναι μάλιστα αντισυνταγματική . Παρ'όλα αυτά το αξιολογώ ως θετικό βήμα αφου αποτελεί μεταρρύθμιση στο οικογενειακό δίκαιο που με ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή κομματικών ισορροπιών μπορεί να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια . Στις επάλξεις λοιπον αδερφές μου!

12 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Διάβασα το ποστ, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Έτσι είναι τα πράγματα. Μόνο που δεν ήξερα τον τρόπο που τv περσόνες ψάχνουν γκέι. Ενημερώθηκα πάντως. Γειά σας παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

einai ontws kalo na tarasontai ligaki ta hrema nera,
oti kai na ginei, sigoura kati kerdizei to " elliniko gay kinhma"
ayta

Γιάννης είπε...

Πάντως έχω μεγάλη απορία να δω αν θα γίνουν οι "ανώμαλοι γάμοι"...Νομίζω αυτή τη βδομάδα είναι αυτός στην Καισαριανή..

Ανώνυμος είπε...

Γουστάρω ντζέρτζελο, παπάδες (κρυφές το πρωί-ψωλολυσσάρες στα πάρκα και στα ντάρ το βράδυ) εν χριστώ υστερία...
ψυχολόγες αμερικανικού κολεγίου, (λέγονται και "της πούτσας" ή "για τον πούτσο") να λένε οτι δεν έχουν πρόβλημα εάν το ζευγάρι έχει τους...προκαθορισμένους ...ρόλους ανδρός και γυναικός ( λα καζ ω φόλλες ένα πράγμα δηλαδή...)
ΖΗΗΗΗΤΩ πίτσα στο φούρνο και πολύ θέαμα ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!! :-))))καλύτερο και απο γιουροβύζιον και καλομοίρα-τσαντάκι χε-χε

Aviator είπε...

Καλώς σε βρίσκω! Περιμένω και τη δική σου γνώμη στο σχετικό ποστ που έφτιαξα. Δεν ξέρω τι γίνεται στο myspace αλλά εδώ δεν μας πειράζει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

eisai gay.

Αντώνης είπε...

κι ο ήλιος καίει...

Ανώνυμος είπε...

kapoios exei idiaitera ypshlo deikth eufyias h mou fainetai?
xaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Aπο το my space ε;

Ουμφ... αντε παλι θα καλέσουν
τιποτα καημενα με εσωτερικη ομοφοβία
(που ειναι δυστυχισμενα για την επιλογή τους αλλα πως να κανουν αλλιως!) και τιποτα ξεπεσμένες τουριστριες της Ερεσσου που τις εφτυσε η γκομενα και ξεμειναν...
Εδώ που φτασαμε θα χρειάζεται η
κοινότητα εκπρόσωπο με image maker.

>:[

Hfaistiwnas είπε...

τι ωραίος διάλογος ο παραπάνω...

Hfaistiwnas είπε...

Καλό μήνα παιδιά!!

Ανώνυμος είπε...

Έγινε ο πρώτος γάμος..αντε καιρός ήταν...περιμένουμε άρθρο