Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

2 Ιουλ 2007

ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΕΦΗΒΟΣ…


Εφηβεία σημαίνει μπέρδεμα, αναζήτηση, πολύπλοκες αντιδράσεις, πολλές σκέψεις και συναισθήματα. Gay εφηβεία όμως σημαίνει και κάποια παραπάνω όπως ενοχές και αναζητήσεις του τύπου «γιατί να είμαι έτσι?» . Από μικρά παιδάκια ερχόμαστε σε επαφή με τις «έννοιες» αδερφή και πούστης και δεν ενημερωνόμαστε για το τι πραγματικά είναι να είσαι ομοφυλόφιλος. Ο άνθρωπος, και κυρίως ο νέος, έχει ανάγκη να βλέπει κάποια στοιχεία από τον ίδιο, στο περιβάλλον γύρω του, γιατί έτσι καταλαβαίνει λίγο καλύτερα και τον εαυτό του. Οι άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει κάτι τέτοιο, δυσκολεύονται να καταλάβουν το πόσο σημαντικό είναι να μιλάς, να ακούς και να έρχεσαι σε επαφή με τέτοιου είδους καθώς και με άλλα ζητήματα. Οι gay έφηβοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα καθώς το μόνο που αναγνωρίζει η κοινωνία είναι οι ετερόφυλες σχέσεις- τόσοι άνθρωποι εθελοτυφλούν και δεν παραδέχονται ότι ο έρωτας δεν είναι κάτι μονοσήμαντο! Τόσες παράλογες προκαταλήψεις μας εγκλωβίζουν στον εαυτό μας και μας δημιουργούν προβλήματα. Θέλουμε απλά να υπάρχουμε ! Δε θέλουμε ούτε πρότυπα, ούτε σαθρές εικόνες, θέλουμε να είμαστε ορατοί και όχι κρυμμένοι. Οι ομοφυλόφιλοι έφηβοι ψάχνουν για την ταυτότητά τους με περισσότερες δυσκολίες από τους «κανονικούς» συνομηλίκους τους κι αυτό δεν είναι μελοδραματισμός, αλλά η αλήθεια.

Οι gay έφηβοι εκτός από τα λεγόμενα προβλήματα της ηλικίας…, έχουν κι αυτά των διακρίσεων εξαιτίας της φύσης τους. Δεν το παίζουμε θύματα, αλλά χρειάζεται υποστήριξη και ενημέρωση στους νέους ομοφυλόφιλους. Φορείς και όλοι ξεχωριστά να πετάξουν τις παρωπίδες και να ασχοληθούν με ενδιαφέρον. Άντε για να έχουμε καλύτερα gay teens !

6 σχόλια:

Grigsgr είπε...

pisteyw oti aytoi pou xreiazontai kyriws thn enhmerwsh einai oi goneis oi opoioi xreiazontai kai yposthri3h merikes fores an oxi tis perissoteres kai h koinwnia sto synolo ths. ta paidia pou les kai oi efhboi geniktoera xreiazontai apla swsth kathodhghsh apo enhmerwmenous anthrwpous oi opoioi den fobountai na se koita3oun katamata kai na doun ayto pou pragmatika eisai.

Είδωλο είπε...

Δεν πιστευω οτι εμεις εστω και σαν μεγαλοι προκειται να δουμε κατι τετοιο να υλοποιειται, ισως αν ειχαμε τις εμπειριες που θεωρουνται κανονικες, αυτες που εβλεπα συμμαθητες και συμμαθητριες να ζουνε γυρω μου κι εγω δεν μπορουσα να κανω κατι γιατι δεν υπηρχε ουτε μεσο ουτε τροπος να το ψαξω, (και να φανταστεις οτι μενω στην Αθηνα) να ειχαμε βγει και εμεις με λιγοτερα προβληματα, εγω πιστευω πως εχουμε βγει τοσο προβληματικοι και "ρηχοι" (οσο αφορα One nights / πεποιθησεις / "σχεσεις" [εαν υφιστανται] / gay κουλτουρα] επειδη ειχαμε πολλα απωθημενα λογω παιδικης και εφηβικης ηλικιας.
Ολα τα θεματα στη ζωη ειναι θεμα timing και αν δε ζησεις καποια πραγματα οταν ειναι να τα ζησεις το εχεις χασει το πλοιο δυστυχως...
Εκει πιστευω οτι παιζονται πολλα στις προβληματικες προσωπικοτητες που εχουμε δημιουργησει και εχουμε υιοθετησει ταυτοτητες στερεοτυπων.
Μεγαλη κουβεντα τωρα αυτη ε?
Να σαι καλα!

Unknown είπε...

Αυτο που χρειαζεται ενας εφηβος ειναι καποιο οπτικο ερεθισμα για να καταλαβει οτι δεν ειναι ο μοναδικος γκει μεσα στην ζουγκλα του μαυροπινακα.Δυστυχως δεν προβαλονται τηλεοπτικες σειρες με αντιστοιχα θεματα στην Ελλαδα, σειρες οπςως λχ το Buffy που αν και παραγωγο στοιχειο της αμερικανικης ποπ κουλτουρας απεικονισε μιαν υπεροχη σχεση αναμεσα σε δυο κοπελες, την Willow και την Tara.Mια σχεση που οφελησε πολλους εφηβους-ες να αποδεχθουν την σεξουαλικοτητα τους ως κατι το φυσιολογικο και να μην νιωθουν οτι ειναι οι μονοι γκει εκει εξω. Εγω το βιωσα αυτο το ερεθισμα και με βοηθησε πολυ , ποσοι-ες ομως μπορουν να πουν το ιδιο?Γιατι δεν εχουν ολοι γρηγορο ιντερνετ και ουτε ξερουν ολοι καλα αγγλικα

Ανώνυμος είπε...

Σωστά ολα αυτά αλλα τα πράγματα δεν ειναι τόσο ευκολα!Εγω ειχα μια streight σχέση και είδα οτι δεν με ικανοποιούσε καθως προσελκυόμουν απο το ίδιο φύλλο!Καθώς ομως ανακαλυψα αυτό ανακάλυψα οτι οι γονείς μου ηταν κατά των gay οπότε απελπίστηκα και αναγκάζομαι μεχρι τώρα να μην κάνω καμία προσπάθεια καθώς και η κοινωνική κατακραυγή με απειλή!Οπότε την ενημέρωση την χρειάζονται περισσοτερο οι γονείς και οι άνθρωποι γενικότερα οι οποίοι κατατρέχουν τετοιου είδους άτομα!Ισως και η κοινωνία θα έπρεπε να λάβει κάποια μετρα γι αυτό το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

Το να είσαι γκει εφηβος ειναι πολυ δυσκολο. Φοβάσαι πως θα σε πούνε οι άλλοι και δεν μπορείς να εκφράσεις τις προτθμήσεις σου. Ακόμα πολλοί αισθάνονται ενοχές καθώς νομίζουν πως είναι δικό τους λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τοσο δυσκολο... Εχω σιχαθει να νιωθω εντελος μονος. Θελω να εχω φιλους που τους αρεσω για αυτο που ειμαι. Θελω να ειμαι μελος μιας οικογενιας που με αγαπα για αυτο που ειμαι και οχι καποιος που προσπιουμε οτι ειμαι για να διατηρησω την αγαπη τους. Εχω βαρεθει να κρυβομαι να ειμαι λυπημενος,φοβισμενος,τρομοκρατιμενος... Ναι λοιπον ειμαι gay.... Ειναι απλα ερωτας γιατι το φοβουνται ολοι τοσο πολυ?