Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

15 Ιουν 2007

Είσαι! Και φαίνεσαι..; (προτάθηκε σα σύνθημα για το pride)


Κουράστηκα πια να εξηγώ γιατί να πάει κανείς στο pride. Με δυο λόγια, πάμε για να φωνάξουμε έστω και μια μέρα το αυτονόητο, αυτό που όλο το χρόνο μας αναγκάζουν όλοι να προσποιούμαστε πως δε συμβαίνει: ότι ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ!

Είναι πιο εύκολο για τους άλλους να προσποιούνται πως δεν υπάρχουμε, τους προστατεύει από πολλούς προβληματισμούς και κυρίως από το να μας συγκρίνουν με τους εαυτούς τους και να βρουν ομοιότητες διαφορές, να καταλάβουν πως όλα είναι πιθανά όταν είσαι άνθρωπος.

Έτσι μας αναγκάζουν να φοράμε μάσκες και να παίζουμε ρόλο στρέιτ, «φυσιολογικό».

Ελάτε όλοι να πετάξουμε τις μάσκες και να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε! Η σεξουαλικότητα μας δεν είναι «κανονική» (είναι κανενός;;). Ίσως μια άκυρη νότα στην «κανονική» μελωδία τους, όμως υπάρχουμε και καιρός είναι να τους πιέσουμε να βγάλουν τις ωτοασπίδες και να μας ακούσουν. Γιατί η αλλαγή θα έρθει μοναχά αν υπάρξει ορατή ανάγκη για αλλαγή!

Αρκετά με τις θεωρίες, έχουμε και δουλειές. Να σας πω γιατί θα πάω στο pride φέτος; Γιατί μπορεί η κολλητή μου να έχει καταλάβει πως ο συμφοιτητής της είναι γκέι («αφού του φαίνεται»), αλλά ο ίδιος δε μπορεί ακόμα να το πει. Κώστα, είμαστε και φαινόμαστε για να μπορέσεις να φανείς κι εσύ κάποια στιγμή!


(προχειρογραμμένο, αλλά τι να κάνουμε; Όντως είχαμε και δουλείες αυτή την περίοδο)