Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

4 Ιουν 2007

ΓΑΜΟΣ …ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ

Η έννοια του γάμου και οι καταστάσεις που σχετίζονται μ’ αυτή, συνήθως έχουν να κάνουν με συμβάσεις που δεν αφήνουν τους ανθρώπους να εκφράζονται αρκετά ελεύθερα. Δεν υποστηρίζουμε πως ο γάμος είναι δυστυχία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τον αντιλαμβάνεται η κοινωνία, γεννά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο γάμος είναι μια μορφή εξασφάλισης απέναντι στους «άλλους», τον κοινωνικό περίγυρο: η δημιουργία μιας κλασικής οικογένειας- ένας άνδρας και μια γυναίκα παντρεύονται και κάνουν παιδιά. Το παραπάνω είναι ένα μοντέλο που μπορεί να μην εκφράζει εσένα, άλλα το κοινό αίσθημα. Ειδικότερα, ως προς το γάμο ομοφύλων: δε θέλουμε να παίζει το ρόλο που σε μεγάλο βαθμό έχει στους ετερόφυλους. Δε ζητάμε τον τύπο της κοινωνικής εξασφάλισης που προσφέρει, αλλά την πολιτική αποδοχή της διαφορετικότητας! Στην Ελλάδα, η πολιτεία δεν εφαρμόζει τις αξίες- όπως ο σεβασμός απέναντι στον άλλο- για τις οποίες χαίρεται να μιλάει, γι’ αυτό και η σχετική πολιτική ρύθμιση θα είναι μια πρόοδος στα ελληνικά πράγματα. Εκτός απ’ τα πρακτικά ζητήματα, η αναγνώριση αυτού του δικαιώματος από την πολιτεία, είναι ένα τεράστιο βήμα για την αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο!!! Με τον πολιτικό γάμο, αυτοί για τους οποίους δεν υπάρχουμε, θα καταλάβουν ότι υπάρχουν κι άλλου είδους… οικογενειάρχες.

1 σχόλιο:

Κώστας είπε...

Μα γι' αυτό και δυσκολεύονται τόσο πολύ οι κάθε μορφής ομοφοβικοί να τον αποδεχτούν. Γιατί γνωρίζουν ότι η αναγνώριση τους δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται τους αναγνωρίζει και επίσημα ως ισότιμους πολίτες αυτής της κοινωνίας.