Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

17 Ιουν 2007

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ !

Η φετινή πορεία υπερηφάνειας είναι η 3η στη σειρά και νομίζω ιδιαίτερης σημασίας. Πλέον στον κόσμο, δεν είναι τόσο άγνωστο το ζήτημα ότι ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ερωτική, σεξουαλική ταυτότητα. Η 23η Ιουνίου είναι μια μέρα που βγαίνουμε από τα στενά ίσως όρια του Γκαζίου, των φίλων μας και του εαυτού μας και μιλάμε σ' όλο τον κόσμο για το ποιοι είμαστε! Η συγκέντρωση προσώπων για διαδήλωση με ένα κοινό σκοπό μπορεί να καταφέρει πολλά, σε αντίθεση με το τι πιστεύουν κάποιοι. ΌΛΟΙ gay, λεσβίες, bi-sexual, transexual οφείλουμε να κατέβουμε στο κέντρο της Αθήνας και να φωνάξουμε. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, αλλά και στους πολιτικούς!!! Αυτή η μανία που έχουν οι τελευταίοι να μην μας βλέπουν είναι αρχικά εκνευριστική κι έπειτα προσβλητική. Με την παρουσία μας, και τη μέρα του pride και καθημερινά πρέπει να αποδείξουμε πως όλα όσα βιώνουμε δεν είναι άσχετα με την πολιτική. Το γεγονός ότι μας βρίζουν εξαιτίας του σεξουαλικού μας προσανατολισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που πάσχει από έλλειψη πολιτικών πρωτοβουλιών! Συγχρόνως από την πολιτική σκηνή, έρχονται διάφορες ομοφοβικές κορόνες αλλά και μπόλικη αδιαφορία. Μην πάμε μακριά: ο δήμαρχος Αθηναίων δεν δέχθηκε να υποστηρίξει την εκδήλωση- δεν πειράζει, θα τα πούμε 23 του μηνός στην πλατεία Κοτζιά αναλυτικότερα.

Η παρέλαση υπερηφάνειας είναι μια πολύ σοβαρή πολιτική κίνηση. Ας αναλογιστούμε τις αδικίες απέναντι στο διαφορετικό.. το σκεφτήκατε? Νομίζω πως αυτή η σκέψη πρέπει να είναι αρκετή για να μας κατεβάσει όλους στην κλαυθμώνος!

Για να προλάβω αντιδράσεις θέλω να πω ότι είναι το πρώτο pride που θα πάω και έχω το «φόβο της κάμερας» αλλά:

Δε θέλω να με φωνάζουν πούστη κάποιοι που έχουν στενό μυαλό και καθόλου παιδεία! Και ακόμη χειρότερα δε θέλω σε άλλες χώρες να θανατώνονται άνθρωποι επειδή ερωτεύονται ομόφυλούς τους! Η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις πάντα αφήνει ένα στίγμα τόσο μέσα μας, όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον.

Η ημέρα ενός τέτοιου γεγονότος μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να βγούμε από τα πλαίσια στα οποία μας έβαλαν ή βάλαμε εμείς τον εαυτό μας.

Την 23η Ιουνίου ανοιγόμαστε, φωνάζουμε, εκφραζόμαστε, απαιτούμε, για έναν κόσμο πιο δίκαιο και πολύχρωμο!

4 σχόλια:

amvro είπε...

happy pride guys :)

κειμενάκι με αφορμή την αφίσα σας :)

divine mitsakos είπε...

see you there!!

Γιάννης είπε...

happy pride και σε σένα silent minority(ήθελα να αφήσω και σχόλια στο blog σου αλλα δε γίνεται :Ρ

Αντώνης είπε...

εξαιρετικό το κειμενάκι αμβρόσιε , απλά εξαιρετικό ... είναι κρίμα πράγματι που το pride δεν κατεβαίνει ούτε φέτος με κεντρικό πολιτικό μήνυμα κι αναφέρει απλά ένα κλασσικό ποιηματάκι αιτημάτων , δόθηκε πολύ έμφαση στο να προβληθεί ως ένα pop γεγονός και δεν το κατακρίνω ... απλά η πολιτική πάλη που είναι απαραίτητη σ'αυτή τη συγκυρία και ειδικά στην περίπτωσή μας δεν είναι ιδιαίτερα pop γεγονός...