Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

2 Ιουν 2007

Γαμο...θέματα


Ok βγάλαμε αφίσα για το γάμο. Πουθενά όμως δεν έλεγε ότι ντε και καλά πρέπει να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι. Εξάλλου η μορφή που έχει ο γάμος σε αυτή την κοινωνία δε μας εκφράζει. Ένα καρναβάλι με Armani και DΚΝΥ και χαζοχαρούμενα άτομα μέσα στα ρούχα να υποκρίνονται τους πανευτυχείς γιατί «έτσι πρέπει». Για μένα ο γάμος είναι απλώς επίδειξη πλούτου και κοινωνικής θέσης, υπάρχει για να ικανοποιεί το αυτάρεσκο «εγώ» του καθένα και να τον νανουρίζει ότι τάχα μου κάτι κατάφερε. Και μέχρι τώρα δεν έχω σχολιάσει το «θρησκευτικό» χαρακτήρα του γάμου. Τι να σχολιάσω; Όταν βρεθεί ας περάσει και από εδώ μια βόλτα να τα πούμε.

Και να που υποστηρίζουμε κι εμείς το γάμο των ομόφυλων. Ποιο γάμο όμως; Αυτόν που ανέφερα πριν; Nocourse! Εστιάζουμε στα δικαιώματα που απολαμβάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια σε σχέση με τα ανύπαντρα. Λίγο πολύ ξέρουμε για τι μιλάω. «Φοροελαφρύνσεις», περιουσιακά στοιχεία, υιοθεσία και άλλες τέτοιες «ακτιβιστικές» λέξεις. Εφόσον, λοιπόν, ο γάμος (θρησκευτικός ή πολιτικός) είναι η μόνη σύμβαση μέχρι τώρα που σου εξασφαλίζει αυτά τα δικαιώματα, είμαστε υπέρ του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου, όσο κι αν θέλω να φωνάξω στα μελλοντικά ζευγάρια: «Τι κάνετε; Το σκεφτήκατε καλά; Κρίμα είναι!!» :-Ρ

Η πολιτεία τι κάνει; Καλά είναι. Δομεί ομόλογα… Δεν είναι θέμα της πολιτείας η διεκδίκηση δικαιωμάτων. Αυτή λειτουργεί με ένα τρόπο «Άσ’ τους και αν τα ζητήσουν κάτι θα βρούμε να πούμε μωρέ». Ε λοιπόν μέχρι τώρα δεν έχει βρει κάτι καλό να πει παρά μόνο ομοφοβικές απόψεις σε όλο τους το μεγαλείο και λογική μηδέν! Έχουν βάλει το CD (εξελιγμένοι τεχνολογικά, αμέ!) της «μη έτοιμης ακόμα» κοινωνίας και το αφήνουν να παίζει όσο πάει. Γιατί να μην ετοιμάσουμε εμείς την κοινωνία; Ένας από τους λόγους που βγάλαμε την αφίσα ήταν και αυτός: Να ξυπνήσουμε/ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο γι’ αυτό το θέμα. Μέχρι να το καταφέρουμε αυτό συνεχίζουμε να «οραματιζόμαστε μια κοινωνία που να μην έχει ανάγκη το γάμο ή άλλες συμβάσεις που γεννούν αποκλεισμούς».

5 σχόλια:

Queerdom είπε...

Πόσο συμφωνώ..Πάντως η αφίσα σας ξεκίνησε πολύ θετικά σχόλια μέσα στην ΟΛΚΕ..

Κώστας είπε...

Το θέμα είναι να ξεσηκώσει θετικά η αρνητικά σχόλια και έξω από την ΟΛΚΕ ;)

UnKnownX είπε...

ποια είναι αυτά τα παλιόπαιδα που έχουν το θράσος να ζητάνε δικαιώματα;; Το ότι σας αφήνουν να ζείτε σε αυτή την κοινωνία δεν σας είναι αρκετό; Απαπαπα θράσος η νεολαία σήμερα!

Υ.Γ. Εγώ άκουσα θετικά σχόλια και εκτός ΌΛΚΕ για το αφισάκι - Πλην όμως ήταν εντός του gay κύκλου τα άτομα που έκαναν το σχόλιο. Γενικότερα από ετεροφυλοφιλοφιλοφιλους δεν έχω ακούσει κάποιο σχόλιο. Ποσώς τους ενδιαφέρει το ζήτημα γιατί έτσι κι αλλιώς έχουν όλα τα δικαιώματα που χρειάζονται.

Αντώνης είπε...

"Γενικότερα από ετεροφυλοφιλοφιλοφιλους δεν έχω ακούσει κάποιο σχόλιο. Ποσώς τους ενδιαφέρει το ζήτημα γιατί έτσι κι αλλιώς έχουν όλα τα δικαιώματα που χρειάζονται."
lol ποτε άρχσες τέτοιες κακές παρέες andrea για να ακούσεις και κάτι;
όσο για το ότι έχουν τα δικαιώματα που τους χρειάζονται άσε με να έχω κάποιες επιφυλάξεις , γενικά για το πόσα και ποια δικαιώματα είναι αρκετά ή όχι...

Ανώνυμος είπε...

καλά, κάντε πρώτα σχέσεις μακροχρονιες που όλο στην πιπα της μιας βραδιάς είστε και μετά μιλήστε και για το γάμο. Αφού γουστάρετε καθε μέρα κι άλλον, τι προβληματίζεστε;