Ως χρωμοΣώματα, επανακαθορίζουμε την ταυτότητά μας και θέτουμε τα δικά μας μέτρα για το ποιοι είμαστε και τι μας αρέσει.

Ψάχνουμε το δικό μας χρώμα σε έναν κόσμο που επιμένει να δείχνει γκρίζος..

[Ποιοι είμαστε] [Τι θέλουμε, τι δε θέλουμε, θέλουμε;] [Γιατί;] [Πώς;]

8 Φεβ 2008

- Θέλω άμεση επαφή
- Κι εγώ
- Μου δίνεις το msn σου;




Gay κόσμος και Internet. Μια ιδιαίτερη σχέση. Σκεφτείτε για λίγο τον εαυτό σας: σίγουρα έχετε βρεθεί μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή πληκτρολογώντας την ύπαρξή σας (τουλάχιστον τις gay εκφάνσεις της). Μπορούμε να θυμηθούμε τη σχολική ηλικία και την εφηβεία μας που είχαμε την ανησυχία μήπως οι γονείς μας, δουν καμιά «ακατάλληλη» εικόνα στον υπολογιστή…
Σε μια κοινωνία που δεν έχεις πάντα άνεση να εκφραστείς απόλυτα ελεύθερα, η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και η ασφάλεια της απόστασης που αυτό προσφέρει, είναι κάπως… ανακουφιστικές. το internet για τους ομοφυλόφιλους είναι ένας τρόπος για να ανοιχτούν, όταν ένα μεγάλου εύρους coming out φαίνεται δύσκολο και μακρινό. Έτσι, οι διαδικτυακές γνωριμίες δίνουν και παίρνουν (βλέπε profile στο gaydar, γνωριμία σε chat και πάει λέγοντας). Μπορεί κάποιος να αφιερώσει πολύ χρόνο απ’ τη ζωή του σ’ αυτή τη διαδικασία.
Από ένα σημείο και μετά, που έχεις βγει λίγο περισσότερο κι έχεις γνωρίσει περισσότερους ανθρώπους, μπορείς να έχεις και κανονικές (βλέπε μη ηλεκτρονικές) γνωριμίες. Η πρώτη εντύπωση εκεί δεν είναι τα emoticon ή μια φωτογραφία του χρήστη gayguy, αλλά ένας πραγματικός άνθρωπος, η αύρα του, ο τρόπος που μιλά, η εμφάνισή του.
Άλλη είναι η αίσθηση να επικοινωνείς στο internet, κι άλλη όταν βρίσκεται ένας άνθρωπος απέναντί σου. Η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας, έχουμε την τάση να κωδικοποιούμε την επικοινωνία μας- θέλουμε για παράδειγμα το τηλέφωνο και το e-mail του άλλου για να αισθανθούμε ότι έχουμε κάτι απ’ αυτόν… Την όλη φάση με το internet δεν την κατηγορώ, τη θεωρώ μια ουσιαστική αφορμή για τους gay.
Μόνο με το msn όμως, δεν είσαι τόσο… συνδεδεμένος!

4 σχόλια:

SugarProof είπε...

Cool blog.

Internet, ναι.

Προσωπικά, όλες μου οι επαφές προέκυψαν μετά από μία φυσιολογική, κοινωνική γνωριμία. Τύχη, δεν ξέρω, ίσως.

Το web δίνει περισσότερες ελευθερίες. Να δημιουργήσεις έναν εαυτό που δεν υπάρχει. Αλλά και στον τρισδιάστατο κόσμο μπορεί να συμβεί το ίδιο.

Ίσως στο web διαλέγεις εαυτούς που σού πάνε, ενώ έξω σού παίρνει και ένα μήνα μέχρι να δεις πως τελικά δεν σού πήγαινε ποτέ.

Καλή συνέχεια.

Dr_MAD είπε...

Οι ρυθμοί είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν και πολλά πολλά. Ασε που στο ίντερνετ κυκλοφορεί πολύ ψέμα και η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται. Προσωπικά γνωριμίες λειτουργώ μέσω φίλων και δεν εμπιστεύομαι πια το νετ. Και μην ξεχνάμε ότι το σεξ είναι το πιο εύκολο πράγμα, από τη στιγμή που αγοράζεται και πουλιέται... ας είμαστε λοιπόν αληθινοί (real κοντολογίς χεχε). Καλημέρες ;-)

Aviator είπε...

Καλώς σε βρίσκω. Πρέπει να σε ξέρω και φυσιογνωμικά καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχω κατέβει Γκάζι. Σε κάποια post έχω ασχοληθεί με το θέμα των Internet σχέσεων, σε ένα άλλο με το Γκάζι. Δεν ξέρω που καταλήγει το καθένα.
Καλό μήνα να έχεις.

Κώστας είπε...

Το ψέμα παίζει παντού, αλλα στο ίντερνετ είναι πιο εύκολο γιατί δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να ελέγξεις αυτά που σου λέει ο άλλος.

Με λίγη προσοχή όμως και χρόνο όλα ξεκαθαρίζουν.